Цветомир Михов: Ще настояваме Е.ОН да преосмисли инвестиционната си програма в община Габрово
Цветомир Михов: Ще настояваме Е.ОН да преосмисли инвестиционната си програма в община Габрово / Дарик Габрово, архив

Среща във връзка с повтарящите се проблеми с електроснабдяването при снеговалеж ще се проведе тази седмица в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма. На нея ще присъстват народният представител Цветомир Михов, кметът на Община Габрово Таня Христова, зам.-министър Делян Добрев и ръководството на Е.ОН.

„На срещата аз и г-жа Христова ще настояваме за сериозни санкции за Е.ОН, които оставиха близо седмица цели населени места от общината без ток. Категорично считаме, че Е.ОН трябва да преосмисли инвестиционната си програма в община Габрово, за да не допуска подобни ситуации при снеговалеж. Проявяваме разбиране по отношение на това, че нашият регион е пресечен и труден за обслужване, но точно затова считаме, че усилията и инвестициите на електроразпределителното дружество трябва да бъдат насочени към превенция на авариите, а не само отстраняването им, което последния път отне цяла седмица.", коментира Цветомир Михов.

Според него не е допустимо при всеки обилен снеговалеж хората с дни да нямат ток. Това се случи и при снеговалежа през октомври и сега през януари. „Не е допустимо в 21 век, в извънбедствена ситуация хората да остават по цяла седмица без ток, на тъмно, на студено и вече без хранителни провизии за месеци напред", коментира още Цветомир Михов.

Той беше категоричен, че ще направят всичко възможно да защитят правата на потребителите, ако трябва и със законови промени. Предстои и да бъде изпратено писмо до ДКЕВР с искане за налагане на санкции на Е.ОН за несправяне със ситуацията при последния снеговалеж.