Първият победител в кулинарния конкурс „Гозби по стари традиционни рецепти“, посветен на 55-та годишнина от създаването на музей „Етър“ вече е известен.
След като обобщи резултатите от страницата на музея във Фейсбук журито, съставено от музейни специалисти констатира, че за месец февруари с най-много харесвания е рецептата за приготвяне на Черненска мамалига, предложена от НЧ „Васил Йорданов-1942 г", с. Нова Черна, общ. Тутракан.
В съответствие с регламента за провеждане на кулинарния конкурс предложилият рецептата с най-много харесвания получава награда – абонаментна карта за посещение на музея в рамките на една година.
Как българин накара журито от кулинарно състезание в Истанбул да си оближе пръстите с традиционното за Турция агнешко месо?
До 15 март 2019 г. желаещите да споделят свои рецепти за традиционни ястия могат да изпращат информация за тях на електронна поща d.hristov@etar.bg. Желателно е да бъде изпратени една или повече снимки. Рецептите ще бъдат селектирани, а най-интересните ще бъдат предложени на страницата на музей „Етър“ във Фейсбук. Първо място печели рецептата с най-много харесвания.
През месец март се появява първата зеленина. В българската традиционна кухня има много интересни рецепти, в които се използват листа и стъбла от различни култивирани или диворастящи растения.
След като обобщи резултатите от страницата на музея във Фейсбук журито, съставено от музейни специалисти констатира, че за месец февруари с най-много харесвания е рецептата за приготвяне на Черненска мамалига, предложена от НЧ „Васил Йорданов-1942 г", с. Нова Черна, общ. Тутракан.
В съответствие с регламента за провеждане на кулинарния конкурс предложилият рецептата с най-много харесвания получава награда – абонаментна карта за посещение на музея в рамките на една година.
Как българин накара журито от кулинарно състезание в Истанбул да си оближе пръстите с традиционното за Турция агнешко месо?
конкурс „Гозби по стари традиционни рецепти“
През месец март се появява първата зеленина. В българската традиционна кухня има много интересни рецепти, в които се използват листа и стъбла от различни култивирани или диворастящи растения.