/ музей "Етър"
Първият победител в кулинарния конкурс „Гозби по стари традиционни рецепти“, посветен на 55-та годишнина от създаването на музей „Етър“ вече е известен.

След като обобщи резултатите от страницата на музея във Фейсбук журито, съставено от музейни специалисти констатира, че за месец февруари с най-много харесвания е рецептата за приготвяне на Черненска мамалига, предложена от НЧ „Васил Йорданов-1942 г", с. Нова Черна, общ. Тутракан.

В съответствие с регламента за провеждане на кулинарния конкурс предложилият рецептата с най-много харесвания получава награда – абонаментна карта за посещение на музея в рамките на една година.

Как българин накара журито от кулинарно състезание в Истанбул да си оближе пръстите с традиционното за Турция агнешко месо?

музей Етър
конкурс „Гозби по стари традиционни рецепти“

До 15 март 2019 г. желаещите да споделят свои рецепти за традиционни ястия могат да изпращат информация за тях на електронна поща d.hristov@etar.bg. Желателно е да бъде изпратени една или повече снимки. Рецептите ще бъдат селектирани, а най-интересните ще бъдат предложени на страницата на музей „Етър“ във Фейсбук. Първо място печели рецептата с най-много харесвания. 

През месец март се появява първата зеленина. В българската традиционна кухня има много интересни рецепти, в които се използват листа и стъбла от различни култивирани или диворастящи растения.