/ ThinkStock/Getty Images
Кой не знае поговорката „На краставичар краставици да продаваш”? Всеки е наясно със смисъл й. Правилото си има изключение. Реализиран готвач, завършил Професионалната гимназия по туризъм „Пенчо Семов” в Габрово успял да приготви агнешко, с което да спечели златен медал на международно състезание с участието на изявени свои колеги от страни, в които яденето на такова месо е традиция. Историята е от преди година.
 
Вчера следобед в гимназията се проведе вътрешно състезание, в което ученици бяха готвачи и сервитьори. Победителите отиват на регионалното състезание във Велико Търново, а проявата стана повод в разговора между журналиста от Дарик Тихомир Църов, директора на гимназията Радослав Стоянов и управителя на хотела в село Гиргини Дарина Гатева да бъде разказана историята за „краставичаря и краставиците”.
 
Иначе казано – как да спечелиш състезание по готварство, приготвяйки ястие с агнешко месо, когато конкурентите ти са наследници на точно такива вековни традиции.
 
Слушайте в програмата на Българското национално Дарик радио след 10:10 часа.