Бюджет 2010 на община Севлиево - с ограничени разходи и разумно разпределяне на средствата
Бюджет 2010 на община Севлиево - с ограничени разходи и разумно разпределяне на средствата / Дарик Габрово

       Параметрите на бюджета на Севлиево за 2010 година, които предстои да бъдат заложени, ще са същите като тази година, информира зам.-кмета по финансовите въпроси Полина Косева. Според нея бюджета за 2010 ще бъде колкото размера на получено в началото на 2009-та, а не на заложеното. Това означава, че няма да има завишения, но няма и да бъде разписано както миналата година да се даде като първоначален обем по-голямо число, а 10% да бъдат резерв. Това ще доведе до ограничаване на разходите, разумно разпределяне и разчитане на средствата.

    Косева е на мнение, че собствените приходи са притеснителни, защото неизпълнението там ще бъде значително, най-вече в частта на приходите с разпореждане на данък върху придобиване на имущество и приходите от разпореждане с недвижими имоти.

       Във връзка със съставянето на бюджета за 2010 година всички ръководители на звена от общината трябва да представят до утре 10 ноември попълнена заявка по образец, в която да опишат необходимите им средства за дейността през следващата година. Те бяха призовани да бъдат изключително пестеливи и да разходват средства, с които разполагат тази година, само за неотложни дейности.