Благотворителен концерт за 7- месечната Янка Белев
Благотворителен концерт за 7- месечната Янка Белев / Дарик Габрово

 

Благотворителен концерт "Дани и приятели за Янка Белев" ще се проведе на 15 декември в зала "Възраждане" в Габрово. Средствата, събрани по време на инициативата ще се използват за операциите и лечението на 7- месечната Янка Белев от Габрово. Детето има слепване на пръстите на едната ръка, освен това липсват 3 пръстчета от другата, а пръстите на крачетата също са увредени. Родителите са намерили клиника в Санкт Петербург, в която детето може да бъде оперирано, но им е нужна сумата от поне 40 000 евро. Малката Янка има и малформация на лицето, за чието лечение ще се са необходими 5-6 операции. Те трябва да започнат през май или юни следващата година.

В програмата на благотворителния концерт ще вземат участие над 20 илюзионисти, фокусници, циркови артисти, музиканти, певци и танцьори. "Първата част на спектакъла ще бъде чисто илюзионна и магична", каза бащата на малката Янка Йордан Белев. Той самият е илюзионист и ще изпълни свои илюзии.

Според него голямата изненада за по- младата публика е рап- групата Young BB Young. По думите му ще присъства и жонгльор, който работи в едни от най- известните циркове в Европа. В спектакъла ще вземе участие и Фолклорен ансамбъл "Габровче".

Действително има много добри хора и дори непознати ни помагат и се включват в събирането на средства, каза още Йордан Белев.