Бизнесът да плаща по-ниски такса смет и данък сгради, поискаха от ПП АБВ
Бизнесът да плаща по-ниски такса смет и данък сгради, поискаха от ПП АБВ / ПП АБВ

"Ако частна фирма разкрие ново работно място, да плаща нисък размер на данък сгради и такса смет. Това предложение ще бъде внесено в новия общински съвет от групата, която ПП АБВ формира", заяви водачът на листата и кандидат за кмет на Габрово Светлозар Тодоров. Инициативата е част от поредица предложения за решения, с които АБВ ще се опита да увеличи заетостта в общината.

Идеята по този начин да бъде стимулиран бизнесът се приема от негови представители, като коректен подход в партньорството с местната власт.

"Първата задача е да се постигне принципно съгласие  от страна политическите формации в бъдещия общински съвет, които вече са заявили, че осигуряването на заетост е сред техните основни приоритети.

Втората стъпка е съвместно с работодателите да се изработят критериите за по-ниски такси и данъци за частия бизнес", заяви Светлозар Тодоров.

Нови жилища за млади семейства е важен приоритет в местната политика на ПП АБВ

Бизнесът да плаща по-ниски такса смет и данък сгради, поискаха от ПП АБВ
netinfo

Строителство на нови общински жилища да бъде една от мерките за подпомагане на млади семейства. Значителна част от необходимите средства могат да бъдат набавени от продажба на съществуващия жилищен фонд. Възможността бъдещите наематели да ги закупят след няколко години ще гарантира реинвестирането на приходите в изграждането на нови жилища. Последователност на местната власт в тази дейност ще бъде конкретна проява на загриженост към младите хора в Габрово, смятат от ПП АБВ.

За кандидат-кмета и листата на ПП АБВ се гласува с номер 9 в бюлетините

Бизнесът да плаща по-ниски такса смет и данък сгради, поискаха от ПП АБВ
netinfo