Бившите кожари от Севлиево отложиха протеста, очакват разрешение на проблема утре
Бившите кожари от Севлиево отложиха протеста, очакват разрешение на проблема утре / netinfo

       Още една отсрочка дадоха бившите работници на „Севко" в Севлиево на сегашното ръководство на кожарската фабрика. С надежда, че ще получат неизплатените си от години заплати, те отложиха планирания си за 15 май протест на главния път София - Варна. Причина за поредният им израз на добра воля е обещанието на Митко Чавдаров, че ще плати заплатите за периода 2001-2003 г. на всички бивши работници на един път. В момента той водел разговори с управителите на няколко банки за отпускане на заем и по думите му имало голям шанс това да се случи.

       Натрупаните задължения на „Севко" към бившите работници за годините от 2001 до 2003 г. възлизат на около 600 хил. лв., а лихвите достигнаха главницата. Изпълнителният директор на „Евромиг" ООД Митко Чавдаров, който е наемател на „Севко", беше обещал, че до 15 май т.г. ще изплати възнагражденията на всички, но това на практика не се случи. До тази дата, той плати само на седем души, които с хората, получили парите си през февруари, стават 18 на брой.

      За утре вечер бившите кожари имат уговорена среща с Чавдаров, от която ще стане ясно дали дългогодишната сага най-сетне ще приключи, или всичко ще продължи по старому.