конкурс за есе под мотото „О, неразумний юроде…”.
конкурс за есе под мотото „О, неразумний юроде…”. / DarikNews.bg

Регионалната библиотека „Априлов-Палаузов“ в Габрово започва инициатива за повишаване на информационната, комуникационна и финансова грамотност на потребителите на библиотеката и представителите на местната общност, насочен към възрастовата група 45+. През август и септември в библиотеката ще се проведат две обученията.

На 22 и 23 август ще бъде реализирано обучение за повишаване на основната финансова грамотност. Обучителната програма включва разнообразни теми: от управление на личните финанси и семейния бюджет, през запознаване с основни понятия като кредитиране и видове кредити (потребителски, ипотечни, ревалоризирани, отворени) и какво представлява електронното разплащане, до видовете банкови карти, рисковете при ползването им и начините за защита.

За 11 и 12 септември е насрочено и второто обучение, свързано с придобиване на базова информационно – комуникационна грамотност, ползване на смартфон и таблет.

Обученията са безплатни за регистрирани потребители на библиотеката. Групите са по 10 участници, на възраст над 45 години. Желаещите да се включат могат да се запишат на място в библиотеката в компютърната зала или на тел. 0878649756.