Арестуваха арогантен шофьор, предизвикал катастрофа
Арестуваха арогантен шофьор, предизвикал катастрофа / DarikNews, архив

Полицията в Габрово е арестувала мъж от Казанлък, който предизвикал катастрофа и се държал арогантно с униформените. 30-годишният водач се опитал да напусне мястото на инцидента, проявил грубо отношение към органите на реда, отказал тестовете за алкохол и наркотици, заради което се озовал зад решетките.

Вчера следобед по пътя от манастира към Габрово Мерцедесът, който мъжът управлявал, при десен завой навлязъл в лентата за насрещно движение и ударил друга кола. При произшествието няма тежко пострадали, по автомобилите са нанесени материални щети.

Докато служителите на ОДМВР изяснявали на място обстоятелствата по инцидента, водачът на л.а. Мерцедес се държал грубо и арогантно, като дори опитал да си тръгне. От пресцентъра на полицията потвърждават, че "мъжът отказал тест за употреба на алкохол, както и такъв за упойващи вещества. Отказал да даде и кръвна проба за химически анализ. Задържан е за срок до 24 часа. По случая е започнато досъдебно производство. За отказа му да бъде тестван за употреба на алкохол или упойващи вещества /съгласно чл. 174, ал. 3 от ЗДвП/ ще му бъде наложена санкция по административен ред - парична глоба в размер на 2000 лв. и лишаване от право да управлява МПС за срок от 2 години".