Антон Колев спечели конкурса за лого на Зоопарк Габрово
Антон Колев спечели конкурса за лого на Зоопарк Габрово / Дарик Габрово

Приключи конкурсът за изработване на дизайн за лого на Зоопарк Габрово, който беше обявен през октомври. В надпреварата взеха участие 24 автора с близо 100 предложения за лого на Зоопарка. Комисията е класирала на първо място проекта за лого, предложен от Антон Колев на 31 г. от Габрово. Той е архитект по професия, в момента живее и работи в Дюселдорф - Германия. 

За оригинално представяне на проекта и сериозен професионален подход, комисията определи поощрителна награда на Стелиана Манева на 26 г. от Русе.

Регламентът изискваше дизайнът на предложените проекти да бъде авторски, да не копира или напомня на съществуващи лога и да бъде лесно разпознаваем. Размерът и видът на логото да позволяват лесно разчитане на името на зоопарка. Да бъде семпло, привлекателно и ясно при значително намаление. 

Със свои идеи са се включили автори от Габрово, София, Пловдив, Русе, Велико Търново, Севлиево, Троян, както и двама участници от Германия и Испания.

Получените проекти са разгледани от шестчленно експертно жури в състав Стефан Монев - председател на Съюза на българските художници в Габрово, Валентин Атанасов - художник, Драгомир Цанев - художник-сценограф в Държавен куклен театър - Габрово, Марио Димитров - ръководител на Зоопарк Габрово, Стефан Ганев - началникк отдел „Култура и вероизповедания" при Община Габрово и Миглена Въгленова - мл. експерт в отдел „Протокол, международно сътрудничество и връзки с обществеността" при Община Габрово.

С всички получени творби от 1 до 20 декември 2009 г. ще бъде подредена изложба пред Ритуалната зала на Община Габрово.