/ Община Севлиево
Любимият глас на поколения български деца, жената в ролята на Педя Човек Лакът Брада - Слава Рачева, зарадва севлиевци и гостите на града за началото на пътуващия кинофестивал „Филмирай“.

Пред събралите се на площада хора Слава Рачева с емблематичната си кукла показа завиден талант и върна назад във времето всички присъстващи като изпя любимата песен от приказката за Педя Човек Лакът Брада.

Изявата ѝ бе малко преди началото на пътуващия кинофестивал „Филмирай“, който се провежда с подкрепата на Община Севлиево. Самата Рачева участва в един от филмите, който бе прожектиран снощи пред севлиевската публика. Тя е част от екипа на българския късометражен филм „Диагноза“, който бе излъчен преди първата кинопрожекция от „Филмирай“.

През първата вечер на пътуващия кинофестивал зрителите успяха да се насладят на френската комедия „Бекасин“, прожектирана под звездите на откритата сцена на площад „Свобода“.

Група Конкурент представят новия си албум на рок фест „Хоталич“ – Севлиево‘ 2019

През втория ден на фестивала Слава Рачева се срещна с малките любители на киното в комплекс "Йовко Йовков", където бе даде старт на детското издание на „Филмирай!“. Малчуганите останаха впечатлени от Педя Човек Лакът Брада, а преди прожекцията успяха да чуят и няколко български народни приказки, рецитирани от самата Рачева.

Снимка:
Община Севлиево

Тази година "Филмирай!" включва четири заглавия за възрастни, които могат да бъдат гледани на открито на площад "Свобода". Прожекциите ще бъдат в 21:00 часа до 22 юни. Прожекциите на детските филми ще бъдат в детски комплекс „Йовко Йовков“.

В Севлиево откриха юбилейния десети киносалон „Дивото“

Община Севлиево подарява фестивала на всички жители и гости на града като прожекциите ще бъдат безплатни. При лошо време филмите ще се прожектират в централното фоайе на Общината.