Акция Светлина продължава
Акция Светлина продължава / Дарик Габрово, архив

519 моторно превозни средства са проверени за два часа в Габрово и Севлиево, информират от полицията.  От 15.00 до 17.00 часа, вчера, е проведена специализирана полицейска операция с участие на екипи от сектор "Пътна полиция"  в ОДМВР Габрово и Районните управления "Полиция" Габрово, Севлиево, Дряново и Трявна. Операцията е във връзка с протичащата традиционна акция на полицията "Светлина" на територията на областта, за засилен контрол на техническите неизправности на МПС, създаващи предпоставки за пътни инциденти при есенно-зимни условия - неизправни светлини и светлоотразителна сигнализация, неработещи устройства за измиване на предното стъкло, износени гуми, невключени задължителни светлини за движение през деня или къси светлини и други нарушения.

Размяната на екипи от съседни полицейски управления има за цел да снижи до минимум влиянието на субективния фактор в контролната дейност.

По време на операцията са проверени 519 моторно-превозни средства, установени са общо 51 нарушения. Съставени са 15 акта и 34 фиша.