От началото на годината до 31 октомври на територията на област Габрово са станали общо 444 пътнотранспортни произшествия. От тях тежките са 89, с 11 жертви и 109 ранени, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

След смъртта на петима мъже край Габрово: Оставиха в ареста румънеца, обвинен в тежката катастрофа

При извършени проверки и в хода на проведени специализирани операции по безопасност на движението в региона за първите 10 месеца на текущата година полицейските служители са установили 51 252 нарушения. Повече от половината от тях  - 28138, са за превишена скорост. За периода са били засечени 196 водачи, шофирали след употреба на алкохол, 77 водачи са управлявали автомобил под въздействието на наркотични вещества и 153 са неправоспособни водачи, уточниха от ОДМВР - Габрово.

Деня на траур в Габрово и Севлиево: Нова катастрофа с жертва и ранени в района

От 15 ноември до 15 декември се провежда традиционната акция „Зима“. За безопасното пътуване през зимата от ОДМВР - Габрово препоръчват редовна проверка на течностите за почистване на стъклата, състоянието на охладителната система, изправността на фаровете и средствата за сигнализация, както и на отоплителната система на автомобилите.
Радослав Първанов/БТА