автомобил
автомобил / Thinkstock/Getty Images
От началото на годината до средата на април в Габровски регион са констатирани общо 3 248 нарушения на скоростните режими. 

Специализираната операция е започна в 06:00 ч. на 18 април и приключи в 06:00 ч. на 19 април. Служители на „Пътна полиция“ осъществяваха засилен контрол по основните булеварди на градовете, където е възможно да се развиват по-високи скорости, на участъци с концентрация на ПТП по причина несъобразена и превишена скорост, по главните пътища, както и по третокласните шосета в малките населени места.

Водач изгуби контрол над автомобила си и се преобърна извън пътното платно
         
На територията на Габровска област са установени общо 124 нарушения на скоростните режими, от които: в Габрово – 38, на територията на РУ-Севлиево – 35, в Дряново – 34, в Трявна – 17. Тридесет и шест от всички нарушения са регистрирани с т.нар. камери на триноги, а 88 – с мобилни камери.

75 нарушения са констатирани от началото на операция „24 часа скорост“

Най-сериозното превишаване на максимално разрешената скорост за движение в населено място е регистрирано в Трявна, където пътните полицаи са установили автомобил, движещ се с 91 км/ч при разрешени 50 км/ч. При проверките по шосетата извън населените места, най-грубото нарушение на скоростния режим е констатирано на пътя София-Варна край Севлиево, където камерите на пътна полиция са засекли водач, движещ се със 147 км/ч при ограничение 90 км/ч.