25 години вестник  „100 вести“
25 години вестник „100 вести“ / вестник „100 вести”

На 7 януари 1992 г., излиза първият брой на „100 вести“. Сред развалините от някогашното богато габровско медийно представяне в страната днес една медия е на съвременно информационно ниво – вестник „100 вести”.

Габровският ежедневник, вестникът „100 вести” е роден преди 25 години от човека, „осребрил” точното си образование в професия и заедно с група ентусиасти го превърна през годините в съдба за много хора.

За габровци вестникът е първа и последна инстанция на случилото се в региона. Политика, строителство, култура, религия, образование, здравеопазване, съдопроизводство, борба с престъпността, промишленост и инвестиране, обяви и съобщения - цялата богата палитра от ежедневието на един град намира своето място на страниците му.

Постоянната рубрика с най-животрептящите теми на деня, със стотици, а вече и хиляди фотоси на жителите на Габрово се превърна в най-богатата галерия от образи на нашите съвременници в трудните години на прехода.

Спечеленото доверие е в хилядите разпространени броеве и много повече от посещенията на сайта, защото максимата на екипа е „доверие за доверие”. Една формула, която превърна вестоносците на вестника, журналисти и редактори на изданието в най-мощната информационна и влиятелна институция в Габровска област. Предстоят още дълги години нови и нови страници в отразяване на ежедневието и съхраняване на традициите на нашия край.

Нека вечните абонати на вестник „100 вести” са ЗДРАВЕТО, ТВОРЧЕСТВОТО И ДЪЛГОЛЕТИЕТО!

Тотка ПОЛЯКОВА, Председател на СБЖ-Габрово