2 години затвор условно за причинена смърт по непредпазливост
2 години затвор условно за причинена смърт по непредпазливост / Дарик Габрово, архив

Габровски окръжен съд осъди дряновка на лишаване от свобода условно  за смърт по непредпазливост след умишлено причинена средна телесна повреда

Подсъдимата бе призната за виновна в това, че на 28 март тази година в къща в с. Зая  ударила с чук по главата  29-годишен дряновец, който по-късно починал. М.С. нанесла удара в опита си да преустанови конфликт между пострадалия и съпруга й, възникнал в резултат на прекомерна употреба на алкохол. Смъртта на пострадалия настъпила малко по-късно в двора на къщата.

За извършеното престъпление и на основание чл.124 ал.1 пр.ІІ от НК и чл.58а от НК М.С. бе осъдена на 2 години лишаване от свобода, като на основание чл.66 ал.1 от НК изпълнението на така наложеното наказание бе отложено с изпитателен срок от 4 години.

Съдът постанови М.С. да заплати на бащата на пострадалия, конституирания като частен обвинител и граждански ищец по делото, обезщетение за причинени неимуществени вреди в резултат на извършеното престъпление в размер на 35 000 лева, в едно със законната лихва от датата на увреждането.

 

Присъдата подлежи на обжалване или протестиране пред Апелативен съд - Велико Търново в 15-дневен срок.