1 700 00 лв. от данъците на габровци отиват за ремонти на улици и междублокови пространства

Снимката е фигуративна
Снимката е фигуративна / Ремонти

1 700 00 лева от парите, платени като данъците от жителите на община Габрово ще бъдат отделени за ремонти на улици и междублокови пространства в кварталите. Това става ясно от информация, разпространено от пресцентъра на местната администрация.

Без да влизат в конкретика къде какъв ресурс ще бъде вложен, от там съобщават, че става въпрос за улиците „Мирни дни“, ул. „Боровска“ и др. в кв. Борово, междублокови пространства на бул. „Столетов“ №66-74 и №20-36 в Бичкинята. За кв. „Радичевец” се предвижда отводняване ул. „Изток“ и ул. „Тригьово кладенче“, а за кв. Тончевци ще се ремонтират улиците „Карамфил“, „Съгласие“, „Рожен“, „Рибарска“.

Започва строителството на ново кръгово в Габрово

Строителни дейности са заложени и за улиците „В. Неделчев“, „Станционна“, „Дим. Костова“, за пространство на ул. „Кирил и Методий“ между №5 и №7 , в Северната индустриална зона - на участъци от улиците „Ген. Николов“ и „Индустриална“ , както и на тротоари по ул. „Н. Войновски“.

Основните видове дейности включват: подсилване, ремонт или направа на нова трошенокаменна пътна основа; преасфалтиране на улици и участъци от улици; ремонт на тротоарни настилки; монтаж и демонтаж на пътни и градински бордюри; отводняване; подмяна на сградни водопроводни отклонения при необходимост.