124 имена на изявени ученици ще бъдат вписани в книгата Дарования и постижения
124 имена на изявени ученици ще бъдат вписани в книгата Дарования и постижения / Община Габрово

124 имена на ученици, две формации и 60 учители, преподаватели, научни ръководители и треньори ще бъдат вписани тази година в Почетната книга на Община Габрово „Дарования и постижения".

Ритуалът за връчване на удостоверенията на децата с постижения и грамотите на техните ръководители, който се провежда традиционно по повод 24 май - Деня на българската просвета и култура и на славянската писменост, ще се състои утре, 22 май 2013 г., от 15,30 часа в зала „Възраждане".

Удостоверенията на изявените ученици и на техните ръководители ще бъдат връчени от кмета на община Габрово Таня Христова.

Тази година в книгата „Дарования и постижения" се вписват само имената на учениците, класирани на първо място на национални и международни олимпиади и състезания; в състезания и конкурси, включени в Националния календар за извънучилищни дейности; в състезания от Националния спортен календар за тази учебната година и ученици, класирани на първо място в индивидуални и отборни шампионати по различни видове спорт.

Специален поздрав за всички участници и гости на официалната церемония ще поднесат ДФА „Габровче", Танцова школа „Лиана", Детски хор при ОУ „Св. Св. Кирил и Методий" и Народно читалище „Априлов - Параузов 1861", с ръководител Елена Назърова.

В музикалната част от церемонията ще участва и най-популярният млад китарист в Габрово Момчил Косев от Националната Априловска гимназия.