/ ThinkStock/Getty Images

По обвинение на Окръжната прокуратура в Габрово, осъдиха 61-годишен мъж за убийството на брат му, като съдът му наложи наказание 12 години лишаване от свобода при строг режим.

„Искаш ли и теб да наръгам?“ - крещял убиец на майка си, след като заклал собствения си брат

И. А. бе признат за виновен и осъден за това, че на 1 юни миналата година, около 17.30 часа, в кухненското помещение в къща в дряновското село Скалско, умишлено умъртвил 57-годишния си брат, използвайки хладно оръжие, нож тип ловджийски, с което го пробол два пъти в лявата част на гръдния кош и един път в гърба, като причинил смъртта му.

затвор
news7.bg

Осъден бе и за това, че по същото време и място, се заканил на майка си с убийство, като при убийството на брат си й заявил: „Казах ви, че ще ви ликвидирам, ще ви убия“, ударил я с юмрук в лицето, насочвал към нея ножа, който държал. След убийството я попитал „Искаш ли и теб да наръгам?“ и замахнал към нея с мотика, без да я удря. Заканата възбудило у пострадалата основателен страх за осъществяването му.

Прокуратурата привлече обвиняем за убийството в село Скалско

По искане на прокуратурата обвиняемият е с взета мярка за неотклонение „задържане под стража“. Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд-Велико Търново.