/ Дарик Добрич
Движението в град Добрич става нормално при тежки зимни условия, съобщи за Дарик началникът на фирма "ЕфСиСи", отговаряща за зимната поддръжка, Георги Иванов. Колите на обществения транспорт се движат по всички линии. Днес и утре няма да се заплаща паркиране в "синя зона".

Над сто души са били извадени от преспите в Добричко

Почистени са приоритетно главните трасета, наклоните, влиза се и в по-малки улици, където е възможно. Иванов подчерта, че не е пръскана солна смес против заледяване, защото при снеговалеж няма смисъл, тъй като се затрупва. Когато снегът спре, ще почистим още по-добре, заяви Иванов.

Остават затворени всички пътища в Добричко, освен за Варна

Голям проблем за снегопочистващата техника са паркираните по улиците автомобили. Случва се да стигне и до катастрофи. Освен това пред магазини, офиси и домове, граждани отстраняват снега като го хвърлят на пътното платно, независимо дали е почистено до асфалт, разказа Иванов и прикани към разбиране и толерантност.

Договорът за зимна поддръжка на Община Добрич с "ЕфСиСи" изтича на 30 март. Той е с сила от предходна година, тъй като през 2017 г. общинските съветници не гласуваха план-сметката за чистота, където влизат разходите за зимното почистване. В момента се подготвя новия договор.