/ Дарик Добрич
През изминалото денонощие 11 екипа на ОД МВР-Добрич и РД „Пожарна безопасност и защита на населението“ Добрич са оказали съдействие след получени сигнали за инциденти и бедстващи. Работили са 32 пожарникари и спасители с 11 автомобила.
 
Остават затворени всички пътища в Добричко, освен за Варна

Изтеглени са от снежните преспи много автомобили, от които 5 са създавали тапа на пътя Добрич-Карапелит. Евакуирани са били 62 души, трима са спасени. След координация с дежурните от общините и кметовете на населени места в общини Добричка, Ген. Тошево и Крушари допълнително са спасени още 12 души. Всички евакуирани са настанени в градовете Добрич и Каварна и селата Карапелит, Козлодуйци, Божурово, Спасово.
 
Между добричкия кв. Рилци и с. Малка Смолница, са спасени общо 80 души закъсали с над 35 автомобила.
 
Извадени са два румънски автомобила с четирима души в района на с. Езерец, община Шабла, които пътували за Румъния. В района на с. Ваклино са извадени 2 румънски автомобила със 7 души и са ескортирани до Румъния. В района на с. Топола е ваден още един румънски автомобил с 4 души.
 
Изваден е автомобил с 4 души между селата Рогозина и Спасово, които са настанени в с. Спасово. Изваден е автомобил с 3 души между с. Гешаново и с. Карапелит, настанени в с. Карапелит. Извадени са 2 автомобила с 5 души между с. Победа и с. Методиево, с помощта на МТЛБ; кай с. Топола са извадени 3 автомобила с 6 души. В района на с. Козлодуйци е изваден автомобил с 4 души, настанени в селото. В района на с. Одърци изваден автомобил с 3 души.
 
Дървена ваканция в Добрич и в почти всички общини на областта

Около 7.15 час,а тази сутрин екипи на Регионална дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" в Добрич с помощта на МТЛБ и медицински екип са потеглили към с. Лозенец за оказване на помощ на родилка.
 
За овладяване на създалата се обстановка са привлечени допълнително техника и специализирани коли от други дирекции ПБЗН. Пристигнал е 1 МТЛБ от Варна, очаква се една Амфибия от Велико Търново.