Сесия на Общински съвет - Добрич
Сесия на Общински съвет - Добрич / Дарик Добрич
Общинските съвети на Добрич и Каварна ще проведат днес редовни сесии. В Добрич ще бъде гласуван годишният отчет за изпълнение на бюджета за 2017 година, отчет за състоянието на общинския дълг за м.г., отчет за изпълнение на сметките за средства от ЕС за 2017 година.

Съветниците ще разгледат докладна записка за предоставяне на безвъзмездно право на ползване върху част от имот – бившето училище „Дора Габе”, на Народно читалище „Добрич `2017”.

Ще бъде отчетена и програмата за капиталови разходи на общината през 2017 година и предложение за актуализация на тазгодишната капиталова програма.

Ще бъде гласувано предложение за именуване на улица и площад на „46-ти пехотен добрички полк” и на боксьора Борис Георгиев – Моката. Съветниците ще дискутират и предложение за обявяване на град Добрич за „Град на Българската бойна слава”.

В Каварна ще бъде направен отчет на дейността на общинското предприятие „Чиракман” за м.г. Ще бъде актуализирана годишната програма за управление и разпореждане с имотите общинска собственост и др.