Започва медийният форум MediaMixx 2013
Започва медийният форум MediaMixx 2013 / Дарик Добрич, архив

От 9 до 12 юни в Албена ще се проведе XIX издание на международния медиен форум “Mediamixx Festival & Congress 2013”. Събитието ще се състои в пет звездния хотел „Фламинго Гранд”. В тазгодишното издание на фестивала фокусът е върху конгреса и българските телевизионни сериали.

Официалното откриване на MediaMixx `2013 е тази вечер от 21 часа в х-л Фламинго. Тогава ще бъдат наградени победителите в тенис турнира за журналисти, който бе възстановен тази година.

“Mediamixx Congress”, който се организира с партньорството на Дарик радио (10 и 11 юни), включва темите: ”Капиталът в медиите (медийната свобода)”, “Как се променят бизнес моделите при цифровизацията”, “Регионалните Копродукции - Партньорство с DISKOP”, “Кросмедия или какво се случва на пазара за медийно съдържание” и др.  Сред модераторите на конгреса присъстват имената на Патрик  Жуко, Светлана Василева и др., които ще споделят теоретични и практически умения. С участие в конгреса ще се включи и Асоциацията на доставчиците на ТВ съдържание.

В рамките на „Mediamixx ‘2013” ще има wоrk shop за студенти, стажанти и млади специалисти в областта на медийния бизнес.

Престижният медиен форум в Албена ще връчи и своите ежегодни награди на 12 юни: “Златна корона” - наградите на медийната гилдия за най-добър сериал; Smart Investor Award - за умна инвестиция в медийния бизнес; Cross Culture Award - за принос в развитие на връзките между държавите и техния бизнес; награда на домакините от курорта „Албена”; „Златен чадър” - за цялостен принос за развитие на медийния бизнес в региона.