Започва MEDIAMIXX `2008
Започва MEDIAMIXX `2008 / netinfo
В курорта Албена днес започва 14-тото издание на медийния фестивал Mediamixx. Форумът ще продължи до 8 юни. За последните 13 години над 4 хиляди са медийните продукти, представени на медийния фест, а над 45 хиляди души са станали свидетели на форумите, съобщиха организаторите.

Георги Кузмов се завръща тази година в Mediamixx като изпълнителен директор и собственик на фестивала. През 2008 година представянето на конкурсната програма на Mediamixx ще бъде реализирано по нов, интерактивен начин, който ще даде възможност на цялата аудитория да наблюдава състезателната арена. Всички програми и медийни продукти, които участват в конкурса за наградата Златен чадър, ще бъдат публикувани в интернет сайта на фестивала www.mediamixx.info, който ще бъде развит като огледален образ на дейностите и събитията от фестивалната седмица.

Всички участници ще представят с 5 до 10-минутна презентация своите медийни продукти, участващи в конкурса, пред аудиторията на фестивала и съответните журита.

5 членно жури, поканено за всяка една от категориите, ще оценява професионализма на медийните продукти.

Фестивалните категории са 6 - Забавни програми за телевизия и 3G Формат, ТВ новини и документални филми, Радио програми, Уеб сайтове, Печатни медии,  Креативни медийни решения. Те имат по няколко подсекции, за да обхванат многообразието на медийната сфера.

За първи път ще има и награда на публиката – зрителите ще гласуват в интернет, където участниците ще представят своите проекти.