/ Дарик Добрич
За 16-а поредна година в Добрич се провежда изложението „Пчеломания”, организирано от "Добрички паннаир" АД. В Спортен комплекс „Простор” форумът ще предложи на изложители и посетители голямо разнообразие на пчелни продукти и производи, пчеларски инвентар, производство и преработващо пчеларско оборудване, восъчни основи, микролаборатории за окачествяване, ветеринарни препарати, лицензирани майкопроизводители, специализирана литература, цветя и други продукти.

В тазгодишното изложение участват 72 фирми. Сред тях са две от Сърбия и по една от Турция и Румъния. Ще бъдат връчени две награди - за най-добра фирма в бранша и за най-добър пчелар за 2018 година.

Четвърта поредна година със слаби добиви на мед, пчеларите искат финансова помощ 

В трите дни на изложението ще има съпътстваща програма. Сред темите ще бъдат "Пчеларството като малък бизнес", "Професионално майкопроизводство", "Мерки и програми за подпомагане на пчелари", "Пчели и пестициди!... или защо умират пчелите?" и други.

Областен информационен център-Добрич, ще вземе участие в изложението, като ще предостави информация за актуални и предстоящи възможности за европейско финансиране, които Програмата за развитие на селските райони и оперативните програми предлагат. На разположение на участниците и посетителите ще бъдат информационни и рекламни материали, осигурени от ОИЦ.