Започна Борсата за семена в Добрич
Започна Борсата за семена в Добрич / Дарик Добрич

Започна Борсата за семена и посадъчен материал в Добрич. Лентата на 21-то издание на изложението прерязаха изпълнителният директор на „Добрички панаир” Звезделина Иванова, кметът Детелина Николова и народният представител Живко Мартинов, който е член на парламентарната комисия по земеделие.

Борсата за семена, която е първото събитие в календара на селскостопанските прояви в България, събра в Добрич над 65 фирми от страната и чужбина. Изложението се провежда в спортен комплекс "Простор" и ще продължи до 7 февруари. Земеделските производители ще имат възможност да направят своя избор сред най-добрите продукти за сеитбена кампания `2015г.

Започна Борсата за семена в Добрич
netinfo

Надявам се, че в следващите пет дни, благодарение на всички вас и труда вложен от стотици хора, ще се докоснем до голямата наука и новите технологии, ще направим равносметка на постигнатото и ще оценим по-високото стъпало, на което неминуемо сте се качили, заяви в приветствието си към изложителите Звезделина Иванова. Тя пожела на участниците в края на борсата да отчетат най-успешното си изложение до момента.

Кметът Детелина Николова подчерта задоволството си, че точно тук в Добрич се провежда един от най-престижните форуми на семепроизводителите. Борсата е основен форум на Асоциацията на семепроизводителите и нейното 21 издание за пореден път доказва, че българската селскостопанска наука стои на едно стъпало с тази в напредналите страни, посочи Николова.

Радващо е, че този форум събра повече от 65 фирми, които предлагат на добричлии и гостите на града чудесната възможност да се запознаят и да оценят висококачествени продукти за предстоящата сеитбена кампания, отбеляза зам.-областният управител Йордан Йорданов, който също беше гост на откриването. „Нека си пожелаем тези утвърдени вече събития от календара на Добрички панаир да привличат все повече производители и потребители на продуктите, защото това е добър знак за съживяване на българската икономика, за подобряване на бизнес средата и създаване на благоприятни условия за по-устойчив растеж, който да бъде от полза за всички добричлии и българи”, отбеляза още Йорданов.

Тази година наред с предлагането на семена, посадъчен материал и торове, на изложението е представена и селскостопанска техника.

Започна Борсата за семена в Добрич
netinfo

На официална вечеря днес от 19.30 часа  ще бъдат връчени традиционните награди на Добрички панаир АД.

Започна Борсата за семена в Добрич
netinfo