Задържаха телефонен измамник в Силистра
Задържаха телефонен измамник в Силистра / Дарик Нюз - архив

Служители на сектор „Криминална полиция” при РУ-Силистра задържаха 43-годишен видинчанин, участвал в извършване на телефонна измама. До ареста на мъжа с инициали Б.В. се стигнало при незабавна професионална реакция след подаден сигнал.

Вчера, около 15 часа, 63-годишен силистренец получил телефонно обаждане от мъж, представил се за негов роднина, който поискал капаро за фризер, поръчан в една от големите търговски вериги, който иначе щял да бъде върнат. Сумата трябвало да бъда предадена на служител на магазина, но на място извън търговския обект.

Силистренецът се досетил за какво става въпрос и алармирал полицията. Така, предприемайки незабавни оперативно-издирвателни действия, криминалистите успели да заловят Б.В. непосредствено след получаване на парите – сума от 140 лв. До момента мъжът е известен с извършване на хулигански прояви. Задържан е за 24 часа в ареста.

Работата по разследване и документиране на престъплението продължава.

От началото на годината това е шести задържан участник в извършване на телефонни измами, информират от силистренската полиция.