/ iStock/Getty Images
В ремонтни дейности на лекарски кабинети и помещения на здравните служби в селата в община Добричка през последните 2 години са инвестирани 112 336 лева, съобщиха от Общината.

Предстои планирането на строително-монтажните дейности за предстоящата 2022. Това е била една от темите на среща между кмета на Община Добричка Соня Георгиева и представители на 15 лекарски практики в села на територията на Общината.

Увеличават COVID леглата в Добрич

Според медиците, за неотложен ремонт са сградите на здравните служби в селата Стожер, Владимирово, Ведрина, Одърци и Победа. В отговор на предложението на Георгиева за финансова помощ при закупуването на медицинско оборудване присъстващите са се обединили около идеята за набавяне на кардиографи и хладилници за съхранение.

"Здравеопазването е основен приоритет в Програмата за управление на Община Добричка за мандат 2019-2023 г. Осигуряването на достъп до качествено здравеопазване на живеещите на територията на община Добричка ще бъде акцент и при подготовката на Бюджет 2022.

А конструктивният диалог с общопрактикуващите лекари е не само необходим, но е от съществено значение при реализирането на общинската политика в сферата на здравеопазването", смята Соня Георгиева.
БТА