В Многопрофилната болница за активно лечение в Добрич леглата за пациенти с COVID-19 се увеличават с десет - до 65, поради нарастване на заболеваемостта от инфекцията, съобщават от областния кризисен щаб.

С издадената заповед от директора на Регионалната здравна инспекция д-р Светла Ангелова за преструктуриране на легловата база в болницата целият капацитет на отделението по анестезия и интензивно лечение ще бъде ползван за хора с коронавирусна инфекция.

Излекувани от коронавирус с благодарност към медиците в Добрич


За пациентите с усложнения се заделят всичките осем легла. Областната болница трябва да бъде в готовност да осигури над 50 на сто от легловия си капацитет за прием на пациенти с коронавирусна инфекция, гласи още заповедта.

Броят на леглата за болни от ковид в другите лечебни заведения в областта засега остава непроменен. МБАЛ-Балчик разполага с 15 легла, Държавната психиатрична болница в село Карвуна - с четири, и Центърът за психично здраве в Добрич - с пет легла.

В две специализирани болници за рехабилитация - "Тузлата" в Балчик и "Медика-Албена" - в едноименния курортен комплекс, са определени по две легла за изолация на пациенти с грипоподобни симптоми.
 
БТА