/ Болница Тракия
С писма и картички пациенти, лекували се в ковид отделението в Добрич, благодарят на лекарите и медицинските сестри.

"Вие бяхте нашите ангели в този труден момент, когато се борихме с коварния COVID-19. Не носехте крилете си,белите защитни дрехи и маските криеха лицата Ви,но денонощните грижи, всеотдайността, изключителната топлота, която ни давахте през цялото време на нашето боледуване, ни казваха: това са ангелите, които ни спасяват", са написали Христа и Георги на 21 април.

С думи на благодарност и с пожелание да бъдат здрави и да се пазят към медиците се обръщат и преболедувалите инфекцията в отделението Симеон, Дияна, Силвия, Султанка и още хора, преминали през болестта.

В ковид секторите за неусложнени пациенти на МБАЛ работят близо 20 лекари и още толкова медицински сестри - всеки по 12 часа на смяна. Екипите обслужват 105 легла, които в напрегнатите дни на епидемичната обстановка са заети почти напълно, отбелязват от болницата.

Още шестима лекари и десет медицински сестри полагат интензивни грижи за най-тежко болните от коронавирус в отделението по анестезиология, реанимация и интензивно лечение в болницата.
 
БТА