вода
вода / ThinkStock/Getty Images
Очаква се нормализиране на водоподаването в Добрич да започне след 16 часа. По високите места в града обаче водата ще потече най-рано към полунощ.

Втори ден град Добрич е с нарушено водоподаване. Причината е сериозната авария, възникнала на помпена станция "Приморци". Там вчера се пръсна голяма ВиК-тръба, която наводни помпеното съоръжение. От строя излязоха и двете помпи в станцията. Започна сушене на двете аварирали съоръжения, тъй като ако се включат в системата влажни, могат да гръмнат.

Отстраняването на последиците от наводнението продължават и днес. По информация на главния инженер на ВиК Павел Павлов е започнала да работи едната от помпите, която изпомпва по 240 л/сек. Към 16:00 часа ще започне да се вдига нивото на водоемите и да се нормализира водоподаването.

До високите места и етажи в града обаче водата ще достигне най-рано към полунощ. Хората по тези места нямат вода вече близо 40 часа. Много от тях се оплакват, че са изразходвали всичките си запаси с вода и положението вече е нетърпимо.

По ниските места вода има, но с намалено налягане.

Очаква се надвечер да се възстанови и водоподаването към селата Славеево, Одърци, Бранище, Пряспа, Змеево и Дропла, което бе отклонено към Добрич. Очаква се и да заработи още една помпа.