Ветеринарната гимназия в Добрич ще модернизира базата си с пари от МОН
Ветеринарната гимназия в Добрич ще модернизира базата си с пари от МОН / ПГВМ - Добрич

Професионалната гимназия по ветеринарна медицина „Проф. д-р Г. Павлов” в Добрич е одобрена за финансиране по Национална програма „Модернизация на материалната база в училище” на МОН, модул „Подобряване на училищната среда” със сумата от 92 208 лева, информираха от училището.

Гимназията е единственото професионално училище гимназия в Добрич, което ще получи 70 239 лева за дейност „Обновяване на учебно-техническото оборудване  и обзавеждане на класните стаи” и 21 969 лева за дейност „Ремонт на училищни сгради и учебни бази”. Най-голямата част от средствата - 27 345 лева, ще бъдат използвани за обновяване на учебно-техническото оборудване на кабинети за практическо обучение и лаборатории по професиите „Ветеринарен техник”, „Техник-технолог по качество на храни и напитки” и „Еколог”.

Лабораторията по ветеринарно-санитарна експертиза и микробиология ще бъде оборудвана с три модерни анализатори за кръв, урина и мляко, ветеринарна диагностична ултразвукова система, клинична центрофуга и микроскопи. За лабораторията по анатомия и физиология ще бъдат закупени бинокулярен микроскоп с четири обектива, апарат за измерване на кръвно налягане за дребни животни и различни видове инструменти. Манипулационната зала в учебната база в кв. Рилци ще бъде снабдена с модерна хирургична маса, инструменти и материали за извършване на манипулации и операции.

За спортно оборудване  във физкултурния салон на ветеринарната гимназия ще бъдат използвани 3 394 лева, като средствата са предвидени за ново баскетболно оборудване и осветителни тела.

Предвидени са 22 000 лева за учебно оборудване и обзавеждане, с които ще се закупи обзавеждане за класните стаи и лабораториите. За подмяна на подови настилки в класните стаи и физкултурния салон са предвидени 17 500 лева.

По модул „Подобряване на училищната среда” за ремонт на училищни сгради, ПГВМ ще бъде финансирана с 21 969 лева за ремонт на санитарните помещения в Учебната база в кв. Рилци.