Венцислав Върбанов напусна  парламентарната група на Синята коалиция
Венцислав Върбанов напусна парламентарната група на Синята коалиция / netinfo

Депутатът Венцислав Върбанов напусна парламентарната  група на Синята коалиция. Заявлението за това е внесено в деловодството на Народното събрание вчера.

Единственият  представител на Земеделското движение става независим, ще работи конструктивно за избирателите си в Добрич.

Решението ми е подкрепено и  от политическото  ръководство на партията, която представлявам, заявява Върбанов в изявление до медиите. То е свързано с некоректното отношение на лидерите на СДС и ДСБ към коалиционните си партньори в парламента. 

Като  депутат четвърти мандат и единствен представител на „Обединените земеделци" в Синята коалиция имам волята да следвам коалиционната политика и да спазвам предизборните споразумения, които се подписват, подчерта Върбанов. Не е редно обаче лидерите на двете десни партии да обжалват законността на изборния резултат в Русе и Добрич, без дори да са разговаряли с мен или с останалите си коалиционни партньори, заявява депутатът. 

Партията „Обединени земеделци" взе решение да се яви на парламентарните избори заедно със СДС и ДСБ и досега сме били лоялни партньори, подчертава Върбанов. Според него подписаното споразумение тази година, и най-вече коалиционната култура, предполагат решенията на политическите партии да се обсъждат конструктивно, като се съпоставят всички аргументи. Лидерите на СДС и ДСБ Мартин Димитров и Иван Костов са упълномощени да представляват Синята коалиция, но не и да вземат самостоятелни решения. 

Ние, земеделците сме водили винаги почтена и ясна политика, без да променяме политическата си ориентация. Няма да се присъединявам към нито една парламентарна група, ще работя обективно и конструктивно за избирателите си в Добруджа, заяви Върбанов.