В неделя ще има протест въпреки оставката на правителството
В неделя ще има протест въпреки оставката на правителството / Дарик Добрич, архив

Въпреки оставката на правителството, тази неделя в Добрич отново ще се проведе граждански протест, обявиха пред Дарик Пепа Рашева и Деньо Павлов от координационния център на протестите.

Не сме доволни от оставката на правителството, защото тя е поредният бушон, с който се цели да се запази статуквото, наложено в сраната, коментира Павлов. „Ние в никакъв случай няма да се съгласим сега останалите партии, които чакат да влязат в управлението, да започнат да правят същите работи, които са правили преди Бойко Борисов”, коментира Павлов.

Искаме смяна на системата, подчерта Пепа Рашева. Протестиращите ще настояват да се направи служебно правителство с участието на граждани. Необходимо е още, отново с участието на гражданите, да се изработи нов изборен механизъм, който да не позволява фалшифициране на резултатите, посочи Рашева. Следващата стъпка, по думите й, трябва да бъде създаването на дългосрочна национална програма, разработена от специалисти, която да включва основните национални приоритети, а всеки следващ парламент и правителство да бъдат длъжни да я изпълняват.

На протеста в неделя отново ще се издигне и искането за национализация на всички стратегически отрасли в България.

„Нека хората  не се подлъгват от оставката, нашата цел не е единият да слезе, другият да седне. Целта е да доведем нещата докрай и изцяло да променим системата”, посочи Рашева.

На 24 февруари протестиращите ще се събират пред храм ”Свети Георги”. Шествието ще тръгне в 11.00 часа, ще мине покрай Общината, през площад "Демокрация" и Областна управа до сградата на „Енерго Про”.

Досега протестите в Добрич бяха мирни, надяваме се и в неделя да бъде такъв, отбелязаха още организаторите. Те посъветваха хората, които ще излязат да изразят недоволството си, ако видят провокатори да направят място на служителите на реда да си свършат работата.