В Каварна започна реализацията на проект за 1 млн. лева
В Каварна започна реализацията на проект за 1 млн. лева / netinfo
В Каварна започва реализация на проект за подобряване на училищната спортна инфраструктура, съобщават от общината. Стартът на дейностите бе даден официално от кмета на Каварна Цонко Цонев. На събитието присъстваха представители на общинската администрация, фирмите - изпълнители по проекта и ръководствата на СОУ „Стефан Караджа” и ОУ „Йордан Йовков”.

Проектът, който възлиза на близо 1 млн. лева, се финансира по Оперативна програма „Регионално развитие”. Средствата ще бъдат използвани за ремонт на спортните салони и спортните площадки в двете училища.

Предвижда се изграждане на нова лекоатлетическа писта и тенискорт. Ще бъдат обособени едно футболно, едно волейболно и две баскетболни игрища. На площадките ще бъде положена специална външна еластична настилка, а около тях ще се изгради нова модерна ограда. Планиран е още ремонт и поставяне на топлоизолация на спортните салони в двете учебни заведения, както и монтиране на системи за вентилация и климатизация. Дейностите включват и подобряване достъпа на хора с физически увреждания до училищните спортни салони. В рамките на проекта в СОУ „Стефан Караджа” ще се направи и зала за фитнес, към която ще се изградят съблекални и санитарни помещения.