/ iStock/Getty Images
В COVID-сектора в Многопрофилната болница за активно лечение (МБАЛ) в Добрич се подготвя разкриването на реанимация, в която вече безвъзмездно са извършени ремонтни работи от строителна фирма, съобщи изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Георги Желязков, цитиран БТА.

По думите му настаняването на пациенти в тежко състояние с коронавирусна инфекция в обновените помещения, които ще разполагат с шест легла, ще започне до няколко дни.

В реанимацията на COVID-сектора са подменени електрически и ВиК-инсталации, настилки, облицовки и други на обща стойност близо 19 000 лева. Болничното ръководство благодари за гражданския жест и съпричастност на управителя на фирмата Димитър Костов, който е и председател на Областното представителство на Камарата на строителите в България.

С разкриването на реанимацията в COVID-сектора, който разполага с 60 легла и към днешния ден 95 на сто от тях са заети, ще се увеличат шансовете за спасяването на тежко болни хора от коронавирусната инфекция, казаха от болницата.
БТА