Училище Христо Ботев” с дарителска акция в националната седмица на четенето
Училище Христо Ботев” с дарителска акция в националната седмица на четенето / netinfo

Основно училище "Христо Ботев" в Добрич се включи в националната седмица на четеното с редица инициативи, които ще завършат с дарителска акция на книги и помагала към училищната библиотека и класните библиотеки на 1 - 4 клас.

Националната седмица на четенето е организирана от МОН от 10 до 14 октомври, припомнят от учебното заведение. В началото на кампанията учениците от литературен клуб "Таланти" гостуваха на първокласниците и децата от подготвителните групи, за да им прочетат свои любими приказки, невключени в учебното съдържание. Шестокласниците им представиха света на книгите, който е въображаем и може би по-добър, но в който мечтите се сбъдват и това ни кара да отворим следващия роман или приказка.

Училище Христо Ботев с дарителска акция в националната седмица на четенето
netinfo

В маратона на четенето се включиха и родители, които четоха приказки заедно със своите деца. Малките ще подредят изложба от илюстрации към приказки. В "работилницата на творческото писане" малката Райола Димитрова от ІІІв клас вече представи своето стихотворение "Щастие", а младите поети от клуб "Таланти" ще четат най-новите си стихове преди започването на часовете. Свой любим поет ще представят седмокласниците в часовете по ИТ, а петокласниците ще се състезават по българска граматика под мотото "Език свещен на моите деди".

Училище Христо Ботев с дарителска акция в националната седмица на четенето
netinfo