/ Областна администрация Добрич
Ученици от Езикова гимназия „Гео Милев“ в Добрич и тяхната преподавателка по информатика и ИТ Мария Кирилова посетиха Областна администрация. Поводът бе проект, по който децата, подпомагани от своя педагог, работят. Той е свързан с водите, а учениците достигнали до решението да разработят система за ранно оповестяване, с която да се предотвратяват наводнения.

Главният експерт по организационно-мобилизационна подготовка в администрацията инж. Красимир Куртев е запознал подрастващите със системата, с която в момента се работи по отношение наблюдение нивата на водните обекти на територията на цялата област. Той е представил пред средношколците накратко визията на деретата и водосборите в областта.
 
Със средношколците се е срещнал и Областният управител Красимир Кирилов, който е изразил увереност, че като млади хора ще допринесат за подобряване качеството на живот в родния им град и региона.
 
Възпитаниците на Езиковата гимназия са имали възможност да видят работата на оперативния дежурен в Областна администрация и да научат подробности около организацията и начина на работа при възникване на ситуация от страна на службите, чиято отговорност е опазването и съхраняването на живота и имуществото на жителите на област Добрич.