/ ThinkStock/Getty Images
Подозират умишлен палеж
Окръжната прокуратура във Варна ръководи разследване на инцидент с кораб, плаващ под турски флаг, при който е загинал член на екипажа, съобщиха от пресслужбата на Апелативната прокуратура. Разследването е поето от следовател от Окръжния следствен отдел към Окръжната прокуратура във Варна.

Следствието се води по член 330, ал.3 от Наказателния кодекс. Подозренията са за умишлен палеж.

Инцидентът е от днес, 15 август. След полунощ, в български териториални води в района на село Крапец е възникнал пожар на борда на турски кораб. При гасенето на пожара е загинал член на екипажа.

Корабът е провлачен на буксир до пристанище Варна, където следовател и инспектори от специализираното звено за разследване на морски произшествия при Министерството на транспорта ще извършат първоначалните действия по разследването.

Според сайта www.maritime.bg, корабът е бил на 11nm източно от село Крапец. Плавателният съд е построен през 1981 година. При гасенето на пожара е загинал главният механик на кораба - турски гражданин.Съдът е плавал от Констанца с направление Италия. Няма данни за допуснато замърсяване на морските води.