/ netinfo
Целта е да се включат повече добричлии, живеещи в столицата, които носят родния град в сърцето си, казват организаторите
Инициативата “Глобален Добрич” се разраства като територия – предстои среща в София, която ще се състои на 13 май, неделя, от 10.30 до 15.00 ч. във Витоша парк хотел.

Това е третият форум на инициативата, чиято мисия е да мобилизира гражданския потенциал и да създаде общност от хора, които живеят в Добрич или са свързани с него. Глобалният Добрич вече е част от живота на реалния и организира на живо и виртуално срещи и дискусии, свързани с възраждането на града като икономически и културен център на Добруджа.

В първата част на срещата в София ще бъдат направени кратки тематични презентации, а за втората са предвидени дискусии в малки групи (световно кафене), в които участниците да споделят свои идеи. Лектори във форума са професионалисти с иновативно мислене и активна гражданска позиция, добричлии и приятели на Добрич:

Мария Шишкова – с лекция „Какво искат инвеститорите?"; Аспарух Коев – „Бъдеще за ИТ бизнеса в Добрич“. Ще участва още Николай Михайлов, който ще говори за първото филмово предизвикателство в Добрич, което бе родено като идея на предишния форум „Глобален Добрич“ и ще се осъществи през месец септември т.г.

Друго успешно мероприятие на създателите на форума – Фермерският пазар в Добрич, който работи половин година, ще бъде представен пред публиката в София от Николай Генов.
 
На срещата ще присъства и кметът на Добрич - Йордан Йорданов, който ще представи града като добро място за живот, работа и инвестиции. Очаква се да се включи и зам.-министърът на образованието Деница Сачева, която също е добруджанка, казаха за Дарик организаторите. Те се надяват да се мобилизират повече живеещи в столицата добричлии, които да бъдат привлечени да съдействат за развитието на региона в бъдеще време. Очакват се не по-малко от 50-60 души.

"На форума в столицата са поканени всички, които носят Добрич в сърцето си и имат желание той да се развива като модерно и привлекателно място за живеене и работа", казват организаторите.