Тежко положение в Генерал Тошево - призовават да не се пътува, евакуирани са 50 души
Тежко положение в Генерал Тошево - призовават да не се пътува, евакуирани са 50 души / Дарик Добрич

Обстановката в община генерал Тошево остава много тежка, информират оттам. Всички пътища са затворени за движение. Метеорологичните условия се подобряват и отново започват координирани действия по почистване на републиканската и общинската пътни мрежи на територията на общината. Приоритетно се работи по отваряне на републикански път II 29 Добрич - Ген. Тошево - Кардам, който последно бе затворен снощи.

По всички постъпили сигнали в кризисния щаб през последното денонощие са предприети действия. Евакуирани са повече от 50 бедстващи, закъсали на територията на общината, като 20 от тях са настанени да пренощуват в Генерал Тошево. Към момента няма бедстващи лица извън населените места. Прекъснати са електрозахранването и водоподаването в голяма част от населените места. Дежурни екипи на Енерго Про и ВиК полагат усилия да възстановят електрозахранването и водоподаването в рамките на деня.

Кризисният щаб за пореден път апелира да не се предприемат пътувания. При крайна неотложност гражданите могат да подават сигнали на телефон 112 и 05731/ 22 83.

Информация за състоянието и проходимостта на пътната мрежа на територията на общината ще бъде публикувана веднага, след като има промяна в общата обстановка.