Тервел чака пари по проект за ремонт на училища
Тервел чака пари по проект за ремонт на училища / Община Тервел

Община Тервел кандидатства с нов проект по Оперативна програма „Регионално развитие", съобщиха от пресслужбата на общината. С него се цели внедряване на енергоефективни мерки в общинските училища. Избрани за енергоефективни ремонти са СОУ „Йордан Йовков" в Тервел и ОУ "Отец Паисий" в село Нова Камена. Избраните училища са средищни и в тях учат общо 900 деца от 15 населени места.

Проектът обхваща детайлно обследване на сградите на двете училища и извеждане на пакет от енергоспестяващи мерки,за които е извършено техническо проектиране. Предвижда се основно саниране на физкултурния салон, актовата зала, кабинетите по труд и техника , ученическия стол , класните стаи в училище „Йордан Йовков". Ще бъде подменена дограмата и ще се направи топлоизолация на подовете на първия етаж, ремонт на отоплителната инсталация и енергоспестяващо осветление на всички помещения. В училището в Нова Камена ще се санира сградата на физкултурния салон и ще се изгради автономно отопление.

Общият бюджет за ремонтните дейности е 1 170 000 лева.

Проектът на община Тервел е един от всичките 99 общински проекта, внесени по тази схема. Заделените към момента средства за одобрени проекти са малко над 27 милиона лева, информират още от добруджанската община.