На снимката – хор „Армеец” поздрави конференцията с техни изпълнения
На снимката – хор „Армеец” поздрави конференцията с техни изпълнения / netinfo
Да се подмлади, да стабилизира членската си маса, да продължи да првокира патриотични инициативи, като изграждането на войнишки паметници,  и да участва в тях – това си постави като задача  Областният съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва в Добрич на отчетно-изборна областна конференция. За председател беше преизбран досегашният „първи” в организацията – полковникът от запаса Кольо Димитров.
 
Областната организация има 179 членове, от които 92 – в град Добрич, и 87 – в град Шабла. 59 са офицери, 68  са сержанти, а асоциираните членове са 52. 
 
„Близо 50 процента от състава е над 65 години, което ни задължава да положим максимални усилия за набиране на млади членове. Решението на 8-мия конгрес на съюза да се приемат и редници от запаса улеснява работата ни” – каза о.з. полк. Димитров.
 
Съюзът има структури в Добрич и Шабла. Има организация и в Балчик, но тя е към Варна. Общинската организация в град Тервел има 3 дружества от по петима души, но формално не е учредена. За създаване на структури в общините Каварна, Крушари, Ген. Тошево все още се работи.
 
На конференцията бяха връчени грамоти на Централния съвет на съюза на трима почетни членове. Стана ясно, че в Добрич офицерите и сержантите от запаса имат дамски музикален състав „Армеец”, а органицзацията в Шабла има мъжки такъв.
 
Гост на събитието бе областният управител Красимир Кирилов.
 
На снимката – хор „Армеец” поздрави конференцията с техни изпълнения