Съдят балчиклия за кражба на тави и унищожаване на готварска печка
Съдят балчиклия за кражба на тави и унищожаване на готварска печка / Окръжен съд - Добрич, архив

Районен съд - Балчик ще разгледа утре наказателно дело срещу 58-годишен мъж от Балчик. Срещу него е повдигнато обвинение за това, че на 13 юни в крайморския град е откраднал 4  тави, оценени на 88 лева и унищожил готварска печка на стойност 252 лева.

Според разследването обвиняемият пиел бира на улица в Балчик, в непосредствена близост до дома на пострадалия. Междувременно потърпевшият отишъл на плаж като оставил вратата на дома си отворена. Подсъдимият знаел, че в жилището има тави, за които предполагал, че са изработени от мед и се надявал да получи добра сума.
Затова влязъл в къщата и прибрал четири тави. После решил да вземе и металните елементи на готварската печка. С помощта на брадва, която се намирала в колата на пострадалия, подсъдимият започнал да нанася удари по печката. Целта му била да отдели металните елементи, но не успял. Тръгнал си с четирите тави, които продал в пункт за изкупуване на отпадъци от черни и цветни метали за сумата от 6,48 лв.

В досъдебното производство извършителят се е признал за виновен. Той има начално образование, не е семеен, работи периодично в строителството, осъждан е многократно.