Събарят кей в комплекс Русалка
Събарят кей в комплекс Русалка / Валентина Добринчева, архив

Морски кей във ваканционно селище "Русалка" в община Каварна ще бъде премахнат, съобщи за Дарик директорът на Регионалната дирекция Национален строителен контрол /РДНСК/ - Североизток Галин Баев. Причината е, че обектът няма строително разрешително.

Той представлява инженерно съоръжение - бетонов кей, дълъг около 40 метра с места за връзване на лодки и яхти, каза Баев. Построен е в морето на брега на "Русалка". Събарянето му ще отнеме най-вероятно два дни, макар че в договора е вписан 10-дневен срок. Работата започва днес и ще се извършва от варненска фирма, спечелила обществена поръчка, за която се явили пет кандидати, допълни Баев.

На дейностите във ваканционното селище ще присъстват и представители на РДНСК Добрич и Варна, директорът на службата, полицаи и служители на община Каварна. Управителят на "Русалка" Ангел Марков е направил опит да спре на входа на комплекса машините на фирмата, но е бил склонен да отстъпи от служители на полицията, съобщи Баев. Той коментира още, че досега собствениците на "Русалка" - семейство Баневи, не са правили опит да узаконят съоръжението.