Студенти от НАТФИЗ представят спектакъл в Добрич
Студенти от НАТФИЗ представят спектакъл в Добрич / Дарик Добрич

Студенти от трети курс Актьорство за драматичен театър в Националната академия за театрално и филмово изкуство от класа на на проф.Снежина Танковска, ще представят в Добрич спектакъла „Любов и информация" от Керил Чърчил. Представлението ще се играе от 19.00 часа в камерна зала на Драматичен театър „Йордан Йовков” и се поставя за първи път в България.

На 16 март, между 9.00 и 12.00 часа, на същото място, преподаватели от всички специалности на НАТФИЗ, ще се срещнат с бъдещи студенти – първокурсници. Срещата е част от националното турне на НАТФИЗ за популяризиране на професионалното образование в България и превантивното овладяване на интелектуалната миграция на младите българи с наслов „Учи в България, завладей света!".

Преподаватели и възпитаници на Академията ще посетят 12 града в страната и ще представят дипломни спектакли и филми на студенти. Водещи преподаватели ще запознаят младежите със специалностите, условията на европейска мобилност, подготовката и реда за кандидатстване през учебната 2016/2017 година в НАТФИЗ.