Символична първа копка в двора на Природо - математическа гимназия „Иван Вазов”
Символична първа копка в двора на Природо - математическа гимназия „Иван Вазов” / Община Добрич
Проектът е за над 6 млн. лв. по ОП "Региони в растеж"
Три учебни заведения в Добрич ще бъдат ремонтирани основно с европейски пари. Стартът на ремонтните дейности бе даден днес по обед със символична първа копка в двора на Природо - математическа гимназия „Иван Вазов”. Освен нея, ще бъдат ремонтирани още Езикова гимназия „Гео Милев”, ОУ „Христо Ботев” и Детска градина №32 „Зорница”.
Символична първа копка в двора на Природо - математическа гимназия Иван Вазов
Община Добрич


В ОУ "Христо Ботев" ремонтът ще стартира след няколко месеца заради повторно обявена обществена поръчка за СМР, тъй като при първата процедура явилите се кандидати не са отговаряли на техническите изисквания, обясниха от кметството.

„През последните 30 години в Добрич не е имало толкова мащабен ремонт на образователна инфраструктура” – подчерта кметът на града Йордан Йорданов. Ръководителят на проекта Добринка Михова информира, че общият капацитет на включените в него учебни заведения е 2388 деца, като 734 от тях учат в ЕГ „Гео Милев“, 832 в ПМГ „Иван Вазов“, 624 в ОУ „Христо Ботев“ и 198 посещават ДГ № 32 „Зорница“.
Три учебни заведения в Добрич ще бъдат ремонтирани основно с европейски пари
Дарик Добрич

Проектът „Реконструкция и обновяване на образователна инфраструктура в Добрич“ се реализира по Оперативна програма „Региони в растеж“ . Стойността му е 6 193 021 лева, а продължителността – 24 месеца. Строително-ремонтните дейности ще стартират в началото на февруари, като вече е уточнена организацията на учебния процес.

В ЕГ „Гео Милев” ремонтът ще стартира от мазата на новата сграда. От началото на втория учебен срок част от учениците ще провеждат занятия в ОУ „Стефан Караджа”.

В ПМГ „Иван Вазов” няма да бъдат извеждани ученици заради ремонтните дейности. Там ремонтът ще започне от западното крило на сградата и от сутерена, където е разположен бившият стол на училището.

В ДГ № 32 децата ще бъдат изведени само за една седмица от 4 февруари в учебната база на градината в кв.”Балик”.

Очаква се за новата учебна година сградите на учебните заведения да са напълно ремонтирани, обявиха от екипа на проекта.
Три учебни заведения в Добрич ще бъдат ремонтирани основно с европейски пари
Дарик Добрич