Сръбски и румънски рокери се стягат за Каварна
Сръбски и румънски рокери се стягат за Каварна / netinfo

Интересът към тазгодишния Калиакра Рок Фест 2008, който ще се проведе от 5-ти до 7-ми юли в Каварна вече премина границите на България, съобщават от пресслужбата на община Каварна.

Възможността за купуване на билети за фестивала през интернет дава шанс на рокерите от съседна Сърбия и Румъния да чуят на живо любимите си банди в Каварна. Музикалните медиите в двете ни съседки, анонсират българският Калиакра Рок фест 2008, наравно с предстоящите големите Рок Фестивали в Европа, което е доказателство за класата и на тазгодишното му издание.

На 5-ти юли стартът ще бъде даден от Manowar, които и този път готвят изненади. Специален жест към българските метъли ще е изпълнението за първи път на живо на новия сингъл на групата "Die With Honor", който ще е част от следващия им албум.

На 6-юли, шоуто ще продължи с негово величество Алис Купър, който пък обещава да поднесе само най-големите си хитове. На 7-ми юли край морето, за първи път у нас ще забият шведите от In Flames, радващи се на огромен интерес в Европа и САЩ и наскоро обявени и за "Best International Band" от Metal Hammer. Траш метълите Slayer, които нямат нужда от представяне ще са финалистите в тридневния рок маратон.

Организаторите на Калиакра Рок Фест напомнят, че всички видове билети за фестивала се продават в Билетния център на НДК и в мрежата на Ticketstream.bg.