Трима души са задържани от полицията в Добрич за срок от 24 часа след неизпълнение на полицейско разпореждане и нарушаване на обществения ред, съобщават от Областната дирекция на МВР в Добрич.

Полицейски патрул спрял лек автомобил за проверка около 19:30 часа на 21 август в село Ловчанци, община Добричка. Колата била управлявано от 49-годишен мъж , който отказал да си даде документите за проверка, дължал се е непристойно, нарушавайки обществения ред и разпорежданията на органите на реда. Водачът оказал съпротива на полицаите, като е подпомогнат в своите действия от насъбралата се тълпа в близост до извършваната проверка. Шофьорът е задържан, след като единият от служителите извадил служебно помощно средство „Тейзър“ и след няколко предупреждения и продължаваща съпротива възпроизвел два заряда.



Докато му поставяли белезниците, от автомобила излязла съпругата му и с дърво нанесла удари по полицейските служители. Жената също е задържана. Малко по-късно органите на реда успели да задържат за срок от 24 часа и 24-годишен мъж от същото село, роднина на мъжа и жената, който по време на разигралата се ситуация, умишлено извършвал действия, грубо нарушаващи обществения ред и не спазвал общоприетите норми на поведение в обществото.

Двамата полицейски служители са прегледани в Центъра за спешна медицинска помощ в Добрич, където са констатирани леки телесни повреди.

Всеки момент е важен! Последвайте ни в Google News Showcase и Instagram, за да сте в крак с темите на деня
БТА