Брижит Макрон и Десислава Радева
Брижит Макрон и Десислава Радева / БГНЕС
Ръководството на Културен център „Двореца” край Балчик прогнозира добър край на сезона тази година. „Наваксан е спадът от първите четири месеца на 2017 година. В момента достигаме нивото от миналата година и смятам, че ще надхвърлим планираните приходи”, каза директорът на КЦ”Двореца” Жени Михайлова.

По женски: Вижте как се забавляваха Десислава Радева и Брижит Макрон (СНИМКИ)

 
По думите й посещението на първата дама на Франция Бриджит Макрон в Двореца в края на август е било много добра реклама за туристическата забележителност и възможност тя да се популяризира чрез европейските медии.

ВИЖТЕ СНИМКИ НА ДВЕТЕ ПЪРВИ ДАМИ ДЕСИСЛАВА РАДЕВА И БРИЖИТ МАКРОН
 
Броят на френските, чешките и  полските туристи в Двореца тази година бележи ръст. По традиция бившата обител на кралица Мария е най-много посещавана от румънци и българи, трето и четвърто място делят руснаци и французи, на пето са немските туристи.

Служители на Ботаническата градина възпрепятствали събития на Културен център "Двореца" край Балчик
 

От началото на годината  до момента в Двореца е имало 50 сватби. Резервации за бракосъчетания на романтичното място са направени и за октомври и ноември. Това удължава сватбения период от началото на пролетта почти до края на годината.  

Брижит Макрон се страхувала да стане първа дама
 
По принцип се предлага изнесена гражданска церемония на Нимфеума и църковна венчавка на параклиса. През зимата обаче ще може ритуали да се правят и във вила „Тихото гнездо”, в царствената обстановка на покоите на кралица Мария. И тази година в Двореца са се венчали младоженци от цял свят – САЩ,  Сингапур, Малайзия, Франция, Англия, Румъния и др.